Nieuws voor openbare bibliotheken      
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online
Bnetwerk logo
Nieuwsbrief header
nieuwsbrief 
Maart 2021
Jeugdbibliotheek.nl wordt vernieuwd
Op 22 april a.s. wordt jeugdbibliotheek.nl vernieuwd. Op de vernieuwde website ligt de focus volledig op (digitaal) lezen en is er meer aandacht voor inspiratie door leeftijdsgenoten en influencers. Deze vernieuwing is nodig omdat kinderen en jongeren steeds minder lezen.
Lees wat er nog meer verandert
 
Nieuw: e-learnings over mediaopvoeding
Tijdens de Media Ukkie Dagen lanceert de KB twee DigiStart-trainingen over mediaopvoeding. In deze trainingen krijg je een goed beeld van de moderne mediaomgeving en van de rol van de bibliotheek. Ook krijg je bronnen aangereikt met betrouwbare informatie, en websites met geschikte media voor kinderen. Nuttig en interessant voor lees(media)consulenten en frontoffice-medewerkers. 
Lees meer over deze trainingen
 
Deze zomer geen VakantieBieb
Helaas kan de VakantieBieb deze zomer niet doorgaan. Doordat er in 2020 en 2021 fors meer gebruik is gemaakt van de online Bibliotheek, heeft de KB veel kosten gemaakt voor de afdracht per uitlening aan uitgevers. Die enorme toename in uitleningen was niet begroot. Kinderen kunnen deze zomer natuurlijk wel gewoon doorlezen met hun gratis jeugdabonnement.
Lees meer over dit besluit
 
Nieuwe educatieve content ingekocht
De KB-inkoopcommissie heeft voor 4 jaar een uitgekiend pakket educatieve programma's ingekocht voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en/of andere basisvaardigheden. Er zitten bekende en minder bekende programma's bij. In april kun je nader kennismaken met het pakket én met de partners die de programma's aanbieden.
Lees meer over het aanbod
 
Nationale bibliotheek
www.bibliotheeknetwerk.nl
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je voor de Bnetwerk-nieuwsbrief (voorheen KB/OB-nieuwsbrief) hebt aangemeld.
Je kunt je hier afmelden
    Twitter   Linkedin