Niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief online
Den Haag Marketing
Sound of Music
Vanaf 16 juni, AFAS Circustheater
Vanaf juni dit jaar toert de musical The Sound of Music langs alle grote theaters in Nederland en start in het AFAS Circustheater. The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de kapitein een tijd van huis is laat Maria de kinderen weer opbloeien.
Bekijk de speeldata >
Haags Songfestival
23 april tot en met 14 mei, op tv en livestream
Het vorig jaar vanwege corona gecancelde Haags Songfestival gaat dit jaar alsnog door; als televisieprogramma op Den Haag TV en als stream op Omroepwest.nl en Denhaagfm.nl. Maar liefst 21 kandidaten gaan de strijd aan met elkaar. Sjaak Bral presenteert de drie voorrondes van het Haags Songfestival. Tijdens elk van de drie voorrondes worden zeven deelnemers beoordeeld door steeds een andere jury. Aan het eind van elke voorronde worden door de jury twee finalisten bekend gemaakt. Uiteindelijk gaat de strijd tussen zes finalisten. Ook voor de finale schuift weer een nieuwe jury aan, en dan mag óók het publiek - thuis via televoting – een stem uitbrengen.
Lees meer >
Residentie Orkest – Thin Air
Zondag 25 april, livestream
Het Residentie Orkest Den Haag speelt onder leiding van chef-dirigent Nicholas Collon in het Amsterdamse Concertgebouw de wereldpremière van de orkestversie van Calliope Tsoupaki’s Thin Air. Op het programma staan ook twee werken van Schumann: de Vierde Symfonie en het Celloconcert met solist Julian Steckel. Thin Air is een ode van Calliope Tsoupaki aan mededogen en solidariteit in deze moeilijke (corona)tijden. 
Lees meer >
Kijkje in de Schatkamer
20 en 22 april, livestream
Speciaal voor de Museumweek duiken ze bij Beeld en Geluid Den Haag in de schatkamer, ofwel het depot. De vrijwilligers Jacques, Ruud en Kees vertellen je op 20 en 22 april om 19:00 uur allerlei weetjes over vijf bijzondere historische objecten tijdens een livestream vanuit het depot. Onder andere de uit de WOII bekende codeermachine Enigma zal in de schijnwerpers worden gezet. De naar het Griekse woord voor ‘raadsel’ vernoemde Enigma is een zeer bijzondere en complexe codeermachine voor het versleutelen en ontcijferen van berichten. Hoe werkt dit apparaat precies? En wat heeft de Enigma met vrijheid te maken?
Lees meer >
Koningsdag
Dinsdag 27 april, livestream
Ook dit jaar vieren we de verjaardag van onze Koning een beetje anders. Op Koningsdag vindt al bijna 60 jaar op het Lange Voorhout de traditionele Geraniummarkt plaats, of de markt dit jaar kan plaatsvinden is nog de vraag, maar wij zijn wel heel benieuwd naar de geraniums op jouw balkon of in de tuin, dus deel jouw foto’s met ons! Wil je een leuke boottocht maken? Dit kan met de Willemsvaart en The Hague Boat. Tip voor de kleintjes onder ons, bouw op Koningsdag jouw eigen troon of zelfs het Noordeinde na. En tenslotte, vergeet niet de Oranjelekkernijen zoals Oranjebitter en Oranjegebak in huis te halen, wij hebben wat adressen voor je op een rijtje gezet.
Lees meer >
Bevrijdingsfestival
Woensdag 5 mei, livestream
Den Haag viert de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival! De veertien Bevrijdingsfestivals , waaronder Den Haag, bieden op Bevrijdingsdag een gezamenlijk online programma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten. De Ambassadeurs van de Vrijheid Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser verbinden de festivals met livestream vanuit een bijzondere locatie. Den Haag heeft dit jaar de zogeheten ‘Nationale Start’ toegewezen gekregen. De Nationale Viering van de Bevrijding begint met een programma rond de 5 mei-lezing. De lezing dient als inspiratiebron voor het debat over vrijheid. Aansluitend wordt het bevrijdingsvuur ontstoken. Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt ook de eerder uitgestelde finale van Talent Event plaats, de muziekwedstrijd voor jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving, die dit jaar in het thema staat van Songs For Freedom.
Lees meer >
Kiss me Scheveningen
Heb jij dit (bijna) kussende paar al zien staan? Dit blije stel staat op de Boulevard van Scheveningen voor de Foodhall Scheveningen. Ze stralen liefde en vrolijkheid uit en zijn gemaakt door kunstenaar Selwyn Senatori. Kiss Me staat voor de ‘wereld verbeteren’, ‘elkaar liefhebben’ en ‘samenzijn’ en is bedoeld om in deze onzekere tijd de mens uit dat kleine sociale isolement trekken en meer liefde samen te voelen en beleven! Love conquers all. De ingrediënten zijn simpel; een kus, liefde, samenkomen, ontmoeten, avontuur, geweldloos, spanning, romantiek, genieten, samen. Ben je in Scheveningen, ga met ze op de foto en deel je foto met de hashtag #thisisthehague en spread Love!
Lees meer >
Agenda van online events
Evenementen zijn het afgelopen jaar vrijwel niet op locatie te bezoeken geweest, maar er zijn wel een flink aantal events die je via een livestream kunt volgen. Geniet online van tentoonstellingen, concerten, voorstellingen en festivals! Wij hebben een overzicht van online events voor je klaar staan.
Lees meer >
 
denhaag.com | contact | aanmelden
VVV   Deze nieuwsbrief is een uitgave van The Hague Marketing Bureau, de onafhankelijke organisatie voor de promotie van Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. © The Hague Marketing Bureau