We zetten alles voor je op een rij!  Bekijk de nieuwsbrief online
maastricht
17 mei 2018
In deze nieuwsbrief
Ommegangen 27 mei & 3 juni
Afwijkende openingstijden
Opera in de kerk
Een Griekse traditie door studenten
Fashionclash expositie
Must-see: Heiligdomsvaartconcert
 
historische traditie ontmoet moderne kunst en cultuur
De Heiligdomsvaart is een religieuze traditie uit de veertiende eeuw die eens in de 7 jaar plaatsvindt en deze leeft nog altijd in de harten van veel Maastrichtenaren. Tijdens de Heiligdomsvaart ervaar je Maastricht in een wel heel speciaal jasje. Van historische koorpakken die door creatieve mode-makers omgetoverd worden tot haute couture tot bijzonde opera-voorstellingen in een historische kerk. Ontdek het! 
Ga meteen naar de website
 
bijzondere ommegangen
Op zondag 27 mei en 3 juni kun je de bijzondere ommegangen op verschillende plekken gaan bekijken. Bemachtig een plekje langs de route of koop een ticket en neem plaats op een van de tribunes! Lees verder
Afwijkende openingstijden winkels
Tijdens de Heiligdomsvaart is het handig om van tevoren rekening te houden met de afwijkende openingstijden van winkels in het centrum van Maastricht. 

Vrijdag 25 mei 10:00 - 20:00 uur
Zaterdag 26 mei 10:00 - 20:00 uur
Zondag 27 mei* 17:00 - 20:00 uur
Vrijdag 1 juni 10:00 - 20:00 uur
Zaterdag 2 juni 10:00 - 20.00 uur
Zondag 3 juni* 17:00 - 20:00 uur

*Heiligdomsvaart 2018: zondag 27 mei en 3 juni 2018, winkels overdag gesloten. Winkels geopend van 17:00 tot 20:00 uur. Deze informatie is onder voorbehoud. Wil je zeker weten of de winkel die je wil bezoeken open is? Check dan de website van de betreffende winkel. 
OPERA IN DE KERK
In de prachtige Sint Lambertuskerk wordt tijdens de Heiligdomsvaart 2018 op 6 verschillende date een bijzondere ‘opera’ van Händel uitgevoerd: de Messiah, een unieke beleving! Koop tickets!
 
studenten op het toneel
Scholieren uit de Euregio maken gezamenlijk ieder jaar een tragedie, waarbij iedere speler zijn of haar eigen taal kan spreken. Een van de highlights tijdens de Heiligdomsvaart is Alkestis, een Griekse tragedie van Euripides. Een echte aanrader voor toneelliefhebbers. Te zien op 26 mei in de Lambertuskerk. Koop tickets!
 
fashion-lovers opgelet! 
Tien jonge designers uit de Euregio bestudeerden 18e-eeuwse koorkappen en gingen de uitdaging aan om een eigentijdse koorkap te ontwerpen en te maken. Het resultaat? Prachtige creaties die het bewijs zijn dat historische ontwerpen omgetoverd kunnen worden tot modern design. Van 12 mei tot en met 24 juni is deze FASHIONCLASH expo te zien in het Bonnefantenmuseum. Maak het mee!
 
Het Jeugd Symfonie Orkest Amikejo verzorgt een bijzonder concert. Amikejo speelt samen met honderdzeventig jonge zangers en zangeressen van het Aachener Domchor en de Domsingschule. Een van de hoogtepunten van het concert is de wereldpremière van het Heiligdomsvaartlied. Vrijdag 1 juni in de Sint Theresiakerk  Koop snel je tickets!
must see: groot heiligdomsvaart concert
Wat is er nog meer te doen?
closet sale
Zaterdag shop je de leukste tweedehands en vintage items in The Student Hotel. Een geweldige locatie voor deze allereerste Closet Sale. Van 12:00 tot 17:00 uur met live muziek! Lees meer.
cross currents
Een nieuw festival met Grammy winnende muzikanten, innovatieve kunst&wetenschap producties, films met live-muziek en lokaal talent. Lees meer!
bekijk de complete uitagenda van maastricht
 
T +31 (0) 43 325 21 21
Bezoekmaastricht.nl
Volg ons
Facebook   Instagram   Twitter
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit