Die lieve goede Sint!  Bekijk de nieuwsbrief online
maastricht
15 november 2018
zie ginds komt de stoomboot...
Zaterdag 17 november zal de Goede Sint om 11.00 uur aanmeren aan de Kesselskade in Maastricht. De Sint zal, zoals de traditie het wil, ontvangen worden door burgemeester Annemarie Penn-te Strake.
 
Dit jaar start start om 10:00 uur het voorprogramma met Steltpieten die kleine mijters uitdelen en speciale Pieten uit Schotland met doedelzak en drums. Daarnaast is mandarijnenpiet met een speciale Mini Cooper uit Spanje vooruit gereden, die op de kade manadarijnen zal uitdelen. Ook neemt Sinterklaas dit jaar een Glutenvrije Piet mee die special snoepgoed uitdeelt. Klik hier om te zien hoe de Glutenvrije Piet jou herkent.
Lees meer
 
In deze nieuwsbrief
Haal je gratis Sjattepiet-outfit op
Pepernotenpopconcert
Welkomstfeest Centre Céramique
Pieten Forum
Speculaasconcert
Jumping Indoor Maastricht
 
Word jij ook een sjattepietje?
Dit jaar verwelkomt Maastricht álle Pietjes tijdens de intocht van Sinterklaas en we noemen ze daarom ook op een lieve manier een ‘Sjattepietje’ (een combinatie van sjattepie (lieverd) en Pietje!). Wil jij zaterdag ook als Sjattepietje verkleed de Sint en zijn Pietjes verwelkomen? In het Dinghuis trakteert Maastricht Marketing op zaterdag 17 november voorafgaand aan de intocht. Kom jij ook gratis je eigen pietenbaretje, Sjattepietje-ballon én Sjattepietje-badge ophalen? Tussen 09:30 en 11:00 uur haal je je Sjattepietje-outfit op in het Dinghuis, Kleine Staat 1 in Maastricht. Lees er alles over!
 
pepernoten-popconcert
Een écht Sinterklaasconcert voor kindjes vanaf 2 jaar. Swingen, twisten en meezingen met favoriete Sintmuziek. 1 december bij Ainsi. Lees meer!
 
welkomstfeest
Na de Intocht is er geen tijd om stil te zitten. Op zondag 18 november is er een Groot Welkomstfeest voor Sinterklaas in Centre Céramique. Kindjes & ouders zijn van 11:00 tot 12:00 uur welkom. Lees meer!   
 
pieten forum
Naast de intocht zal zaterdag ook het Pieten Forum in het Mosae Forum openen. Hier kunnen alle kindjes die dit jaar lief zijn geweest elke woensdag, zaterdag en zondag naar hartenlust knutselen, muziek maken en goochelen. Onder leiding van de Pieten is er ook nog een speciale Pieten Quiz en Pieten Gym, met uiteraard iedere dag een bezoekje van de Sint! Kom je ook?
 
Net als alle andere jaren komt Sinterklaas ook dit jaar weer naar de Muziekschool. Hij en zijn Pieten kunnen dan kijken en luisteren naar hoe de allerjongste muzikantjes hun mooiste liedjes spelen en de dansertjes hun beste beentje voorzetten. En natuurlijk worden er heel veel liedjes gezongen. Na afloop is er ook nog lekkere warme chocomel en speculaas en dan is het Speculaasconcert helemaal compleet.  1 december bij Kumulus. Kom je ook?
speculaasconcert
hey amerigo!
Tijdens de JIM staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid. Lees er alles over!
klik hier om de complete uitagenda te bekijken
T +31 (0) 43 325 21 21
Bezoekmaastricht.nl
Volg ons
Facebook   Instagram   Twitter
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit