Nummer 7 •  oktober 2019
Bekijk de online versie

NZa Nieuwsbrief

Medisch-specialistische zorg
  

Face-to-face regel per 2020: veelgestelde vragen op een rij
Op 19 september jl. kondigden we in de release RZ20b een wijziging aan voor het fysieke face-to-face contact in de medisch-specialistische zorg. We kregen hier veel vragen over. Om de situatie per 2020 te verduidelijken hebben we de meest gestelde vragen over dit onderwerp voor u op een rij gezet.
Direct naar veelgestelde vragen op nza.nl
Informatiekaart Wijzigingen dbc-release RZ20b
NZa: focus op verplaatsing van zorg en waardengedreven zorg in contractering msz
De Nederlandse Zorgautoriteit spoort ziekenhuizen en zorgverzekeraars aan om in de contracten concrete afspraken te maken om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. Om de doelen te halen die ze zich gezamenlijk gesteld hebben in het hoofdlijnenakkoord, is een grote inspanning nodig van zowel zorgaanbieders als zorgverzekeraars. In dit akkoord hebben zij gezamenlijk afspraken gemaakt om burgers meer zorg op maat te kunnen leveren, onder andere door meer in te zetten op de juiste zorg op de juiste plek. Het stimuleren van preventie, innovatie en substitutie is hierbij belangrijk. In de inkoopcontracten voor 2019 zagen wij hier te weinig van terug. 
Lees het volledige artikel op nza.nl
Website verbeteren
Bent u zorgprofessional of werkt u bij een zorgverzekeraar? Help ons dan onze website te verbeteren. Hiervoor willen we u graag een paar korte vragen stellen. Doet u mee?
Direct naar vragen 'Verbeteren website'
 
Nederlandse Zorgautoriteit
Newtonlaan 1-41
3584 BX Utrecht
T 088 - 770 8 770
E info@nza.nl
Aanmelden
Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?
Meld u hier aan
Twitter   Linkedin
Afmelden voor de nieuwsbrief