Nummer 5 • november 2019
Bekijk de online versie
NZa Nieuwsbrief
Forensische zorg
Definitieve regelgeving voor 2020 bekend
De NZa heeft de definitieve regelgeving en tarieven gepubliceerd voor de geestelijke gezondheidzorg en de forensische zorg. Ten opzichte van de in augustus bekendgemaakte regelgeving is een aantal kleine wijzigingen opgenomen.

Verantwoordingsdocument tarieven
De belangrijkste wijzigingen zijn enkele kleine tariefaanpassingen. Samen met de regelgeving en tarieven heeft de NZa een uitgebreid verantwoordingsdocument gepubliceerd over alle gezette stappen naar de definitieve tarieven voor 2020.

Nieuwe prestatie
De voornaamste inhoudelijke aanpassing is de nieuwe prestatie ‘Voorbereiding zorgmachtiging’. Deze geeft inzicht in de meerkosten van de psychiater als gevolg van de Wet verplichte ggz.
Direct naar de informatiekaart over de regelgeving
Direct naar de releasebestanden RG20b
Direct naar de releasebestanden RF20b
Helpt u mee onze website te verbeteren?
Ik doe mee
E-learning voor de fz en ggz vernieuwd
De e-learningmodules van de NZa geven u snel inzicht in de algemene werking van de dbc-systematiek. De NZa heeft de modules voor de ggz en fz vernieuwd. Deze bevatten nu meer praktijkcasussen en oefeningen. De informatie is overzichtelijker gepresenteerd in kleine stukken. Daardoor zijn de modules ook korter geworden: in ongeveer een uur doorloopt u de gehele module. Geïnteresseerd? U kunt de modules hier proberen.
Naar NZa e-learning
 
Nederlandse Zorgautoriteit
Newtonlaan 1-41
3584 BX Utrecht
T 088 - 770 8 770
E info@nza.nl
Aanmelden
Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?
Meld u hier aan
Twitter   Linkedin
Afmelden voor de nieuwsbrief