25 november 2019
Bekijk de online versie
NZa Nieuwsbrief

Stand van de zorg -
Zorginnovaties van 2012 tot nu

Driekwart van de aangevraagde innovaties opgenomen in gewone zorg

Het overgrote deel van de bij ons aangevraagde innovatie-experimenten komt na verloop van tijd terecht in de reguliere regels. Dat betekent dat de innovaties deel gaan uitmaken van gewone zorg. Dit stellen we vast na de evaluatie van 131 bij ons aangevraagde innovatie-experimenten tussen 2012 en 2018.

In deze periode zijn 98 experimenten tot een einde gekomen, waarvan we er 76 in onze regels opnamen. Een slagingspercentage van 78%. In ons online magazine laten we zien waar de aangevraagde experimenten toe hebben geleid. En we zetten een aantal bijzondere initiatieven op een rijtje.  

Lees verder
Inzet van Virtual Reality in de geestelijke gezondheidszorg
Wat hebben patiënten met psychotische stoornissen en angst aan Virtual Reality? Dat onderzocht gezondheidszorgpsycholoog Elsbeth Zandee. “In de VR-wereld observeer je veel meer dan normaal”. Lees het interview met Elsbeth.
Lees verder
Preventieve zorg gericht op gezond leven
Mensen helpen gezondere keuzes te maken, net zolang tot het hun normale patroon is. Dat is het streven van leefstijlcoach Renate Boudewijns. “Je gaat niet tien kilo per maand afvallen. Dat roep ik vanaf dag één.” Lees het interview met Renate.
Lees verder
Polikliniek Huntington: multidisciplinaire begeleiding dichtbij de patiënt
“Een stukje Parkinson, een deel dementie en een beetje ALS, dat is eigenlijk wat de ziekte van Huntington is.” Branda Kootstra, casemanager bij de Polikliniek Huntington, vertelt over de innovatieve manier waarop zij en haar collega’s patiënten helpen. Lees het interview met Branda.
Lees verder
Multidisciplinaire zorginzet in de eerste lijn
Geestelijke gezondheidzorg inzetten die nodig is, met of zonder diagnose. Praktijkondersteuner Angela van den Dungen vertelt over zorgprogramma GGZ. “We werken multidisciplinair in de eerstelijnszorg en leveren zorg op maat.” Lees het interview met Angela. 
Lees verder
InnovatieFest 2020
Wil je op de hoogte gehouden worden over NZa InnovatieFest 2020? Laat dan je e-mailadres bij ons achter via het InnovatieFestNZa2020 formulier
Blijf op de hoogte
 
Nederlandse Zorgautoriteit
Newtonlaan 1-41
3584 BX Utrecht
T 088 - 770 8 770
E info@nza.nl
Aanmelden
Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?
Meld u hier aan
Twitter   Linkedin
Afmelden voor de nieuwsbrief