Nummer 2 • maart 2020
Bekijk de online versie
NZa Nieuwsbrief
Geestelijke gezondheidszorg
Informatie over het coronavirus
Verruiming voor zorg op afstand
Iedere zorgverlener die zorg op afstand wil leveren, moet dat kunnen doen zonder declaratiebeperkingen. Daarom verruimden wij de mogelijkheden voor het leveren van zorg op afstand door alle eventuele belemmeringen of beperkende voorwaarden in alle zorgsectoren buiten werking te stellen. Voorbeelden hiervan zijn een contractvoorwaarde in de NZa-regels of de verplichting van face-to-facecontact. Het uitgangspunt moet nu zijn dat noodzakelijke zorg kan worden geleverd.
Nieuwsbericht verruiming voor zorg op afstand
Alle vragen en antwoorden over het coronavirus
Op een special webpagina geven we antwoord op algemene en zorgsectorspecifieke vragen rondom het coronavirus.
Alle vragen en antwoorden over het coronavirus
Meld knelpunten in onze regels
Ziet u knelpunten in onze regels die uw werk in de weg staan? Neem contact met ons op zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen! We hebben nauw contact met alle zorgverzekeraars en brancheverenigingen van zorgaanbieders om te zorgen dat mensen de zorg krijgen die zij nodig hebben. Onze regels mogen hierin niet belemmeren.
Neem contact met ons op
Zorg op afstand bij corona: hoe declareer je dat?
We krijgen veel vragen over de financiële gevolgen van het coronavirus voor zorgaanbieders. Zorgverleners en instellingen vragen zich af hoe ze zorg op afstand het beste kunnen declareren. Daarom zetten we in onze informatiekaart de meest gebruikte declaratietitels voor zorg op afstand per zorgsector op een rij.
Bekijk de informatiekaart op nza.nl
Nieuwe bekostiging voor ggz en fz op koers
In 2022 komt er een nieuwe bekostiging voor de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg: het Zorgprestatiemodel. Een bekostiging met goede eigenschappen zoals eenvoudige regels en duidelijke nota’s. En met niet meer administratie dan nodig is. Het Zorgprestatiemodel geeft beter en sneller inzicht in zorguitgaven en maakt een einde aan bijvoorbeeld de dbc’s en het tijdschrijven.

Wilt u weten hoe de bekostiging er uit gaat zien? De 13 partijen die samenwerken in het programma hebben een tussenrapportage opgesteld. U vindt de tussenrapportage op zorgprestatiemodel.nl.
Lees het nieuwsbericht op zorgprestatiemodel.nl
InnovatieFest 2020 uitgesteld
Tot onze grote spijt moeten wij mededelen dat het InnovatieFest 2020 vanwege het coronavirus niet doorgaat op donderdag 2 april 2020. We stellen het event uit naar een later moment.
Lees het volledige bericht op onze congreswebsite
 
Nederlandse Zorgautoriteit
Newtonlaan 1-41
3584 BX Utrecht
T 088 - 770 8 770
E info@nza.nl
Aanmelden
Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?
Meld u hier aan
Twitter   Linkedin
Afmelden voor de nieuwsbrief
 
...