Nummer 2 • november 2020
Bekijk de online versie
NZa Nieuwsbrief
Forensische zorg
Updaterelease ggz en fz beschikbaar
De NZa heeft de b-release voor de ggz en fz op haar website gepubliceerd.

Voor de 6 Rijksinstellingen was in de fz-release ten onrechte een opslag voor financieringslasten opgenomen in de berekening van de geïndexeerde tarieven 2021. Dit herstellen wij, waardoor de tarieven voor Rijksinstellingen voor 2021 met circa 1,9 procent dalen. Het gaat alleen om de dbbc-prestaties voor Rijksinstellingen.

Voor het overige betreft deze release een kleine update met slechts enkele verduidelijkingen en correcties. In de wijzigingsdocumentatie op de releasepagina’s ggz en fz leest u hier meer over. In de informatiekaart vindt u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen per 2021.
Lees de informatiekaart
Naar de releasepagina fz
Naar de releasepagina ggz
Webinars over het zorgprestatiemodel komen eraan
Wilt u weten wat er per 2022 gaat veranderen in de bekostiging van de ggz en fz? U hoort en ziet het in de live webinars die het Programma Zorgprestatiemodel op dinsdag 24 november, maandag(avond) 30 november en vrijdag 4 december organiseert.

Klik hieronder om de data in uw agenda te zetten:

  • Webinar 1 – dinsdag 24 november 10.00-11.30 uur
  • Webinar 2 – maandag 30 november 19.30-21.00 uur
  • Webinar 3 – vrijdag 4 december 10.00-11.30 uur

Aanmelden is niet nodig. U kunt het webinar op de aangegeven tijden volgen.
Lees het bericht op de website Zorgprestatiemodel
Podcast met Marian Kaljouw: gewenste veranderingen zijn mogelijk binnen dit zorgstelsel
2020 is een uitzonderlijk jaar. De corona-uitbraak vraagt het uiterste van zorgprofessionals. Ze zetten alle zeilen bij om goede zorg te leveren en daarnaast werken ze nu vijftien jaar in dit zorgstelsel. Daarom in onze jaarlijkse Stand van de zorg een moment van reflectie op dat zorgstelsel en op de corona-uitbraak. Journalist Frank van Wijck gaat in gesprek met onze bestuursvoorzitter Marian Kaljouw over de enorme uitdagingen die corona van de zorg vraagt. Wat zijn de geleerde lessen? En wat betekent dat eigenlijk voor hoe ons zorgstelsel eruit moet zien? Lees er meer over in de Stand van de zorg, en beluister vooral de podcast (links onderaan de pagina).
Lees en luister verder op NZa.nl
Veelgestelde vragen coronavirus
Op een speciale webpagina geven wij antwoord op vragen rondom het coranavirus voor de ggz en fz. Wij werken deze webpagina regelmatig bij.
Lees de veelgestelde vragen
 
Nederlandse Zorgautoriteit
Newtonlaan 1-41
3584 BX Utrecht
T 088 - 770 8 770
E info@nza.nl
Aanmelden
Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?
Meld u hier aan
Twitter   Linkedin
Afmelden voor de nieuwsbrief
 
...