Nierpatiënten Vereniging Nederland
NVN
Online versie
 
Lekker, niervriendelijk eten!
Een webinar over voeding en dieet bij chronische nierschade. 
Geachte lezer,

Nierpatiënten met beginnende nierschade, die al wel bij de huisarts of nefroloog onder behandeling zijn, krijgen vaak nog geen voedingsadvies. Dat is jammer, want hoe eerder u uw voeding aanpast, hoe beter. 

 
Het is belangrijk op uw voeding te gaan letten zodra u te horen heeft gekregen dat u een nierziekte hebt of dat uw nieren minder goed werken. Zo kunt u proberen de achteruitgang van uw nierfunctie te vertragen. 
 
In het webinar Voeding en dieet bij chronische nierschade en/of pre-dialyse hoort u waarop u moet letten als uw nieren niet goed werken.

Focus op wat er wel mag!
Vaak is bij een voedingsadvies de focus gericht op ‘wat mag ik allemaal niet’. Eva Anne Hartman en Manouk Dam, diëtisten nierziekten van een academisch ziekenhuis, adviseren mensen om vooral te kijken wat er allemaal wel mag en kan! Eerder schreven zij al het boek ‘Een beetje minder kalium en zout’  waarin ze lekkere, niervriendelijke recepten aanbieden en goede informatie geven over kalium in de voeding.
 
Tijdens het webinar geven Eva en Manouk praktische informatie en uitleg. Ook beantwoorden zij uw vragen; die kunt u vooraf insturen of tijdens het webinar via de chat.
 
Het webinar is op donderdag 5 november van 19.00 tot 20.00 uur en wordt georganiseerd door de Nierpatiëntenvereniging Friesland en Nierpatiënten Vereniging Nederland.

Voor wie is dit webinar? 

  • Voor mensen die chronische nierschade hebben, maar nog niet aan dialyse of transplantatie toe zijn.
  • Voor mensen die recent de diagnose van een nierziekte hebben gekregen en nog geen dieetadviezen hebben gehad.
  • Voor mensen in de pre-dialyse (bij wie de nierfunctie dus al achteruit gaat).
  • Voor partners en naasten van deze patiënten.
  • Voor mensen die hun kennis over voeding bij chronische nierschade weer willen opfrissen.

Voor wie is het webinar minder geschikt?
Voor mensen die dialyseren of getransplanteerd zijn is dit webinar minder geschikt, omdat voor hen weer andere adviezen gelden. In dit webinar hebben we helaas niet de ruimte om daarop in te gaan. 

Aanmelden en vragen insturen
U kunt u aanmelden met het formulier hieronder. Hebt u een vraag aan de sprekers dan kunt u die via het inschrijfformulier stellen of door een mail te sturen naar jager@nvn.nlTijdens het webinar kunt u vragen stellen via de chat. Aan het begin van de bijeenkomst wordt uitgelegd hoe u dat doet.

N.B. Om privacy redenen kan niet specifiek worden ingegaan op persoonlijke situaties; de deskundigen kunnen alleen in algemene zin antwoorden. Het kan zijn dat zij een aantal vragen van dezelfde strekking bundelen.  
Na aanmelding krijgt u in de week van het webinar een bevestiging met de link voor het webinar toegestuurd per e-mail.   

Terugkijken

Mocht het u niet lukken deel te nemen op 5 november, dan kunt u alles later alsnog bekijken op nvn.nl, npvfriesland.nl en nieren.nl. 

Meer informatie

Lees ook meer of deel uw ervaring over dit onderwerp op nieren.nl

Datum en tijd webinar
Datum:         Donderdag 5 november 2020
Tijd:             19.00 – 20.00 uur
 Aanmelden Inschrijven  
 
Nierpatiënten Vereniging Nederland
Postbus 284
1400 AG Bussum
T: 035 - 691 21 28
E: secretariaat@nvn.nl
I: www.nvn.nl
Je ontvangt deze mailing omdat je lid bent van Nierpatiënten Vereniging NL
Copyright © 2020 Nierpatiënten Vereniging Nederland
 
...