We hebben er zin in! Online lezen  |  Uitschrijven
Twee jaar hebben we onderzocht, gespeurd, gepeuterd en geslepen. Allemaal ter voorbereiding op de restauratie van ons badhuis. En nu is het zover. We hebben alles helder: welke materialen en technieken toegepast werden en hoe we het gaan aanpakken. Man, wat hebben we er zin in!
Ambachtslieden zijn opgeleid in de oude Romeinse metseltechnieken, van Brunssumse klei zijn dakpannen en tegels gemaakt en uit Kunradersteen metselstenen gehakt. We gaan beginnen!
De reconstructie is een heel bijzonder moment! We brengen de opgraving namelijk terug naar de staat van 1941, toen het badhuis werd ontdekt en opgegraven. Doordat het badhuis destijds een lange tijd heeft open gelegen, zijn er verschillende onderdelen kapot gegaan of weggehaald. Naast het herstel van deze zaken werken we ook aan de stabiliteit en het behoud van het badhuis. Daarnaast zorgen de reconstructies voor een betere publieksbeleving.
KAREN AAN HET WOORD!
Historisch metselen, dat doen de mannen van Laudy al jaren. Echte restauratie-vaklieden. Onze experts weten weer alles van Romeins metselen. Tijdens workshops kregen ze de kans om een ieders kennis aan elkaar over te brengen, om zo het beste uit de restauratie te halen! We spraken Karen, onze conservator, tijdens de workshop.
Bekijk het interview >
11 LOCATIES,
11 RECONSTRUCTIES!
We gaan maar liefst 11 locaties in het badhuis restaureren. Iedere locatie heeft zijn eigen bijzonderheden en uitdagingen. Je kunt live meekijken in het badhuis, vragen stellen aan de experts of meedoen met een rondleiding of workshop. Pak je kans en kom langs. Dit bijzondere moment komt maar een keer voor!
 
Bij een eerste bezoek ontvang je een jaarkaart zodat je alle ontwikkelingen kunt blijven volgen.
1 DOWN, 10 TO GO
De afgelopen week is er al hard gewerkt in het badhuis. Zo hard dat de eerste locatie al gereed is. Kijk mee naar het eerste stukje van ons vernieuwde badhuis.
 
De komende weken houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen en reconstructies, hou onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes.
Volg ons op Facebook >
RONDLEIDINGEN & ACTIVITEITEN!
Rondleidingen   Woensdag: 15.00 uur
Zaterdag + zondag:
12.00 + 15.00 uur
Vragenuurje Woensdagmiddag: 16.00 uur
Lezingen + rondleiding Dinsdag 12 december:
19.00 uur 
Noteer deze datum al in uw agenda, binnenkort meer info!
Openingstijden Thermenmuseum
dinsdag t/m vrijdag:
10:00 - 17:00 uur
zaterdag, zondag en feestdagen:
12:00 - 17:00 uur
Thermenmuseum Heerlen
Coriovallumstraat 9
6411 CA  Heerlen
Tel. +31 (0)45 560 5100 info@thermenmuseum.nl www.thermenmuseum.nl
 
 
www.zoekennaardebron.nl
Uitschrijven