#samentegencorona afmelden  |  online lezen
Alleen samen krijgen we
corona onder controle
#houvol #samensterk  
 
Stap voor stap meer ruimte
Vanaf maandag 11 mei geven we elkaar stap voor stap meer ruimte. Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden. Meer informatie over het versoepelen van de voorwaarden vind je op onze website.
lees meer
 
 
Enquête toont positieve effecten van buurtdeals aan
Bewoners die een buurtdeal met de gemeente Heerlen hebben gesloten, zijn in het algemeen positief! Dat blijkt uit een enquête die onder een groep inwoners van Heerlen is gehouden. Bij een buurtdeal doen inwoners bijvoorbeeld het onderhoud van een gemeenschappelijke tuin, in ruil voor materiaal, plantjes of gereedschap. Wethouder Charles Claessens (Beheer en Onderhoud): "De buurtdeal is maatwerk, kost meer tijd maar levert ook meer op. Dit resultaat moedigt ons aan om die extra tijd en aandacht te investeren." 
lees meer
 
 
Raamvisite
Bij de verzorgingstehuizen Ter Eyck en Elfershof in Heerlen staan vanaf 6 mei speciale bezoekcabines voor bewoners. Normaal worden de cabines gebruikt als slaapcontainers op festivals, maar ze zijn omgebouwd. Midden in de container zit een wand van plexiglas. Zo kunnen ouderen in verzorgingstehuizen weer in de nabijheid van hun familie en bekenden komen. Wethouder Adriane Keulen (Ouderenbeleid): "Dit is een fantastisch initiatief. Hopelijk kunnen we zo het verdriet bij cliënten verminderen en een steentje bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid bij ouderen.”
lees meer
 
Commissie en raad in mei
De commissievergaderingen in mei worden digitaal gehouden. Dat gebeurt op 13 mei met de commissies Leefomgeving en Economische Stimulering. Op 20 mei gaat het om de commissies Ruimtelijke Ontwikkeling en Maatschappij en FinanciënBelangstellenden kunnen de vergaderingen volgen via de livestream. Het is niet de bedoeling dat mensen naar het stadhuis komen.

Over de raadsvergadering van 27 mei is nog niet besloten in welke vorm die gaat plaatsvinden.

 
Bijzondere filmbeelden bevrijdingsperiode Heerlen
Tijdens de viering van 75 jaar bevrijding Heerlen verleden jaar, doken bijzondere films op van de bevrijdingsperiode die nog nooit aan publiek zijn getoond. Kolonel William Douglas legde zijn bijzondere reis vast met een 8 mm camera: van een Heerlense processie in ’45 tot de sprookjesachtige kleurenbeelden van een Hollands vissersdorpje. Maar ook de gruwelen van de oorlog gingen niet aan hem voorbij. Bekijk de reportage om er achter te komen hoe de films in Heerlen belandden en verwonder je over de bijzondere beelden die tot nu toe zijn gerestaureerd en gedigitaliseerd.
nAAR DE VIDEO
 
Gemeente Heerlen
 
...