#samentegencorona afmelden  |  online lezen
Alleen samen krijgen we
corona onder controle
#vermijddrukte #houdafstand  
 
We zijn met Hemelvaart gesloten 
Donderdag 21 en vrijdag 22 mei zijn wij gesloten vanwege Hemelvaart. Maandag 25 mei staan we weer voor je klaar. Ook de openingstijden van de Publiekshal zijn dan weer normaal.
 
Burgerzaken: weer normale openingstijden

Vanaf maandag 25 mei gelden weer de normale openingstijden van de Publiekshal. Een bezoek is wel alleen op afspraak mogelijk. Je kunt hiervoor bellen met 045-5605040. Alleen als je een paspoort of rijbewijs hebt aangevraagd, kun je het document zonder afspraak afhalen. Uiteraard houden we vast aan alle coronamaatregelen, waaronder maximaal 10 bezoekers. 

Lees meer 
 
Winkelen mag weer en dat willen we graag zo houden
Dat kan alleen als we met z’n allen zorgen dat het niet te druk wordt en veilig blijft. Ook voor het bezoeken van winkelgebieden geldt: vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij gezondheidsklachten. Bekijk de tips voor veilig winkelen in Heerlen.
lees meer
 
Terrassen en werken aan de weg
Vanaf 1 juni mogen de terrassen onder voorwaarden weer open. Samen met de ondernemers doet gemeente Heerlen er alles aan om dat op een goede manier te laten verlopen. We werken mee aan ruimere terrassen. Er worden al plannen gemaakt voor het Pancratiusplein en we hebben daar ook al een proefopstelling gemaakt.

Voor een ondernemer op de hoek Geleenstraat/Saroleastraat hebben we straatwerkzaamheden naar voren gehaald, zodat die na 1 juni volop de gelegenheid krijgt zijn terras te gebruiken. 
Bij de zaak wordt een zuil vervangen die de toegang tot het stadscentrum regelt. Daarvoor moet een groot deel van de weg worden afgezet. Het werk duurt ongeveer 3 dagen en daarna moet de bestrating nog uitharden. De camera die in de nieuwe zuil zit, wordt voorlopig niet gebruikt.
 
Commissievergaderingen online vanavond
De commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en de commissie Maatschappij en Financiën vergaderen vanavond digitaal. Live meekijken en –luisteren kan via de livestream. 
lees meer
 
Mondkapjes en handschoenen: bij restafval
Sinds de uitbraak van het coronavirus komen ook mondkapjes en handschoenen terecht in de rioolzuiveringsinstallaties. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Grote hoeveelheden troep kunnen leiden tot verstoppingen van toiletten, rioolbuizen en zuiveringsinstallaties. Mondkapjes en handschoenen horen bij het restafval, niet in toiletten of rioolputten!
 
 
Gemeente Heerlen
 
...