Voorzichtig mogen we er weer op uit! afmelden  |  online lezen
Weer samen naar het museum en  
 Lieve Heerlenaar Randal!
Weer samen naar het museum

De musea in Heerlen openen langzaam weer hun deuren en je bent van harte welkom. Het is dus weer mogelijk om al dat moois opnieuw te ontdekken. Of om nieuwe dingen te ontdekken! Dankzij bijvoorbeeld het nieuwe en unieke looppad in het Thermemuseum kom je dichterbij de opgravingen dan ooit. Of breng weer eens een bezoek aan SCHUNCK* of Kasteel Hoensbroek. Of doe mee met de middagsjiech in het Mijnmuseum. Op de websites van de musea vind je de genomen veiligheidsmaatregelen. Vergeet niet vooraf een online ticket te kopen.  

Wethouder Jordy Clemens laat in dit filmpje alvast zien hoe je vlak boven Romeins Heerlen kunt lopen.  
Rolstoelvriendelijke wandelroute
De eerste rolstoelvriendelijke wandelroute in en rond Molenberg is klaar. De routebeschrijving is af te halen bij de VVV in het centrum van Heerlen of te downloaden bij  Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen.
 
 
Tijdelijk meer subsidie op woningisolatie
Lorem Vanaf 1 juni tot 31 december 2020 kun je als woningeigenaar of vereniging van eigenaren gebruikmaken van een verhoogde subsidie voor isolatie van je woning. Hierbij krijg je ongeveer 30% van de kosten terug (was 20%). De subsidie is onderdeel van het klimaatakkoord. 
lees meer
 
Lieve Heerlenaar Randal
Randal, 47 jaar en uitgever van Parkstad Leeft. "De coronatijd laat zeker zijn sporen achter. Op 21 maart jl. is mijn vader overleden aan de gevolgen van dit vreselijke en niet te onderschatten virus. 78 jaar is hij geworden. "
lees meer
 
Romeinse ontdekking in Heerlen
Bij werkzaamheden op het Tempsplein troffen archeologen ook verdedigingsresten aan die voor Nederlandse begrippen zeer uniek zijn. 
lees meer
 
Boetes uitgedeeld voor afvaldumpen
Sinds 2 juni staan mobiele camera’s bij drie afvalclusters in de stad. In die tijd zijn in totaal 26 illegale dumpingen geconstateerd. In zes gevallen is inmiddels ook een boete uitgedeeld.
 
LEES MEER
Hostessen in centrum Heerlen

Komende zaterdag 13 juni kun je voor het eerst onze hostessen tegenkomen in de stad. Zij wijzen je vriendelijk op de looproutes die zijn uitgezet om de drukte in goede banen te leiden. Vooral op de markt was het vorige week vaak druk, vandaar dit extra steuntje in de rug om te denken aan 1,5 meter afstand. 

Alleen samen krijgen we corona onder controle
Gemeente Heerlen
 
...