Onderzoekssubsidies, bijeenkomsten en nieuws Lees online  |  Afmelden
alzheimer nederland Science Flash
Reminder: innovatieve subsidieronde geopend
Afgelopen jaar financierde Alzheimer Nederland 13 innovatieve projecten, voor een bedrag van 1,685 miljoen euro. En dat doen we ook dit jaar: sinds 2 januari 2019 is de innovatieve subsidieronde geopend. Het is mogelijk om nog tot 31 januari 2019 een Letter of Intent in te zenden!
Lees meer over deze call
Nieuwe prijs voor jong talent: Alzheimer Nederland Young Outstanding Research Award 2019
Op 1 februari 2019 opent Alzheimer Nederland de aanmelding voor een nieuwe prijs: De Alzheimer Nederland Young Outstanding Researcher Award 2019. Alzheimer Nederland stelt hiermee een prijs beschikbaar voor jonge, talentvolle onderzoekers om deze talenten te behouden voor het dementieonderzoek, en zo het onderzoek naar oplossingen voor huidige en toekomstige generaties van patiënten en mantelzorgers te versnellen. Twee prijzen van € 100.000,- worden uitgekeerd: één voor een onderzoeker die zich richt op ‘de patiënt van vandaag’ en één voor een onderzoeker die zich richt op ‘de patiënt van morgen’. 
Lees meer over de award
Vertel over jouw ervaring met patiëntenparticipatie!
Het betrekken van ervaringsdeskundigen bij je onderzoek is erg belangrijk. Voor Alzheimer Nederland is dit dan ook een zwaarwegend criterium voor financiering. Om je hierbij te helpen lanceerden we een online Toolkit Participatie. We willen de toolkit graag verbeteren en daar hebben we jouw hulp bij nodig! Graag horen we waar jij tegenaan loopt bij het betrekken van ervaringsdeskundigen en wat je nog mist in de toolkit. Het invullen van de enquête kost je slechts 10 minuten. Bovendien verloten we 10 Tony’s Chocolonely repen onder de invullers van de enquête.
Vul de enquête in
Ben jij in maart bij het AD/PD Congres in Lissabon? Meld je dan aan voor ons netwerkevent!

Ben jij van 26 tot 31 maart ook op het AD/PD Congres in Lissabon? Dan nodigt Alzheimer Nederland jou uit voor een netwerkevent (inclusief diner), samen met Alzheimer Forschung Initiative en Fondation Vaincre Alzheimer. Het event zal plaatsvinden op donderdag 28 maart van 19.30 tot 21.30 uur, vlakbij de congreslocatie. Wil je hieraan deelnemen? Meld je dan bij ons aan.

Wist je dat je voor congresbezoeken een subsidieaanvraag kunt indienen bij Alzheimer Nederland? Kijk op onze website voor meer informatie.

Ja, ik meld me aan voor het netwerkevent
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
U ontvangt deze mail op m.h.w.hooiveld@umcg.nl omdat u heeft aangegeven interesse te hebben in dementieonderzoek.
Twitter   Facebook   Linkedin   Youtube
Voor onderzoekers