Vol praktische tips, ervaringsverhalen en informatie over dementie Lees online  |  Afmelden
alzheimer nederland Nieuwsbrief augustus 2019
Blijf samen bewegen

Bewegen is belangrijk, zeker voor iemand met dementie. Het is dan ook niet voor niets het thema van Wereld Alzheimer Dag op 21 september. Buitenlucht, daglicht, bewegen en gezond eten en drinken zijn de beste ingrediënten van een dag. Dus als het weer het toelaat, kom dan vooral in beweging met een naaste met dementie. Hoe u dat voor elkaar krijgt? Lees onze tips op dementie.nl
Bekijk de tips
Bestel uw Vergeet-mij-nietje voor Wereld Alzheimer Dag
Ook dit jaar roepen we iedereen op om op Wereld Alzheimer Dag -21 september- een Vergeet-mij-nietje te dragen. Zo laten we zien samen sterk te staan en mensen met dementie niet te vergeten! Heeft u nog geen Vergeet-mij-nietje? Bestel dan nu uw gratis Vergeet-mij-niet-speldje, koop een sleutelhanger of ga voor een van de mooie zilveren hangertjes.
Bestel een Vergeet-mij-nietje
Nieuwe vraag videoserie ‘Alzheimer Nederland vraagt het de onderzoekers’: Kun je van slaaptekort dementie krijgen?
Op het gebied van dementie en onderzoek leven er veel vragen. Met deze vragen gingen wij op bezoek bij onderzoekers en professoren van de vijf Alzheimer Centra in Nederland. Deze centra zijn in samenwerking met Alzheimer Nederland opgericht. Linda, donateur van Alzheimer Nederland, stelde de vraag: ‘Kun je van slaaptekort dementie krijgen?’
Bekijk de video
Collectanten gezocht!
Collectant Dieudonnee Ostiana: “Twee jaar geleden is mijn vader overleden aan alzheimer. Nu weet ik dat het werkelijk iedereen kan overkomen, ook jonge mensen. Dat vind ik zo erg en daarom zet ik mij er graag voor in.”
Dit jaar is de collecteweek van 4 tot en met 9   november. Helpt u ook mee? Elk uurtje is meegenomen!
Alles over collecteren
Bijeenkomst voor jongeren met een ouder met dementie
Als je jong bent en je ouder heeft dementie, dan komt er veel op je af. Daarom organiseren Alzheimer Nederland en radio-dj Frank van der Lende op 20 september een speciale bijeenkomst voor jongeren. We kijken de videoserie die Frank maakte over dementie. Daarna is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. We sluiten de middag af met een borrel. Kent u iemand voor wie deze bijeenkomst interessant is? Stuur de link dan door.
Lees meer over de bijeenkomst
Stemt u ook op ons voor de NRC Charity Awards?
Studenten Hannah en Shoshanna van de Willem de Kooning Academy maakten een creatieve advertentie voor ons. Daarmee zijn ze genomineerd voor de NRC Charity Awards! Wij grijpen de nominatie met beide handen aan om vrijwilligers te werven! Want iedereen kan een steentje bijdragen om het leven van iemand met dementie makkelijker te maken, ook achter de schermen. Met uw stem maken wij kans op een advertentie in de uitgaven van NRC, waarmee we nóg meer mensen kunnen bereiken.
Stem nu
Alzheimer Europe Congres dit jaar in Den Haag
Van 23 tot en met 25 oktober is het jaarlijkse congres van Alzheimer Europe in Den Haag. Het congres is volledig Engelstalig en interessant voor onderzoekers, beleidsmakers en professionals. De focus van het congres ligt op kwaliteit van leven en vertaalt zich in verschillende thema’s. Op het congres genaamd ‘Making valuable connections’ zijn plenaire lezingen, meer dan 30 parallelsessies en circa 200 posterpresentaties.
Lees meer over het congres
Minister: leven met dementie verbeteren
Ruim één jaar geleden lanceerde minister de Jonge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het programma Langer Thuis, met als doel mensen zo lang mogelijk op een goede manier thuis te laten wonen. Onlangs werden de eerste resultaten gepresenteerd.
Bekijk de resultaten
Tips voor inspirerende boeken
Regelmatig krijgen we tips gemaild over nieuwe boeken die uitkomen over dementie en leven met dementie. Op dementie.nl plaatsen we maandelijks een nieuwe leestip. Deze keer tips voor boeken die inspiratie geven voor activiteiten binnen en buiten. En een boek dat helpt bij het ophalen van herinneringen uit de roerige jaren ’60.
Lees de boekentips
Symposium over Frontotemporale dementie (FTD)
Frontotemporale dementie treft vaak jongere mensen en is lastig te herkennen als dementie. FTD lotgenoten organiseert daarom elke twee jaar een symposium over de ziekte voor iedereen die iemand met FTD kent of ermee werkt, en er meer over wil leren. Dit jaar is het thema ‘samen sterk’. Experts op het gebied van FTD geven workshops en boeiende lezingen. Tussendoor ontmoet u lotgenoten in een ongedwongen sfeer.
Lees meer over dit symposium
U ontvangt deze mail op lia.van.dijk@planet.nl omdat u zich heeft ingeschreven voor nieuws, tips en acties van Alzheimer Nederland.
Twitter   Facebook   Instagram   Linkedin   Youtube
Help mee