Vol praktische tips, ervaringsverhalen en informatie over dementie Lees online  |  Afmelden
alzheimer nederland Nieuwsbrief special
Tips tegen eenzaamheid

Geen bezoek, geen dagopvang, geen clubjes en geen sport. Dat vergroot de kans op eenzaamheid. Hoe houdt u contact? Hoe laat u weten dat u uw naaste niet vergeet? In deze tijd van smartphones en tablets is digitaal contact een handig alternatief. Op eentegeneenzaamheid.nl vindt u allerlei goede tips voor online contact. Of doe het op de ouderwetse manier en verras iemand met een (liefdes)brief of gedicht.
> Bekijk het overzicht
Tips voor passende activiteiten
Zo veel mogelijk binnenblijven zonder goed te begrijpen waarom, is erg lastig voor uw naaste met dementie. Hoe leidt u af? Hoe komt u samen de dag door? Structuur en ritme helpen om deze uitdaging aan te gaan. We geven u tips die u hopelijk kunnen inspireren. Stuur ons vooral uw tips, dan geven wij die weer door. Zo helpen we elkaar.
> Bekijk de tips
Speciale actie: stuur een gratis kaart
Aandacht voor elkaar, dat doet altijd goed. Daarom bieden Alzheimer Nederland en Greetz een gratis kaart t.w.v. €2,95 (exclusief postzegel) aan. Verras uw naaste met dementie, opa, buurvrouw of iemand anders die wel wat extra liefde kan gebruiken met een gratis kaart. Laat zo weten dat u aan diegene denkt, juist als u er even niet kunt zijn. Uw unieke kortingscode: 
> Stuur een kaart
Omgaan met mensen met dementie tijdens corona
De uitbraak van het coronavirus heeft een grote invloed op onze samenleving en dus ook op mensen met dementie en hun naasten. We geven u graag tips over hoe u het beste met uw naaste kunt omgaan tijdens deze coronamaatregelen.
> Bekijk de tips
Veelgestelde vragen over het dagelijkse leven en corona
Handig: de NOS verzamelde veelgestelde vragen over wat wel en niet mag nu het coronavirus zich verspreidt. Aan de hand van voorbeelden wordt toegelicht waarom u bijvoorbeeld geen kwetsbare mensen mag bezoeken.
> Naar de lijst
Forum: dementie en het coronavirus
Ook op het forum van Alzheimer Nederland wordt volop gesproken over het coronavirus. Vragen die voorbij komen zijn: ‘Hoe kan ik contact houden als bezoek niet mag?’ en ‘Moet ik mijn naaste vertellen wat er aan de hand is?’ Op het forum kunt u uw eigen tips en ervaringen delen, maar ook vragen stellen aan anderen.
> Ga naar het forum
Enkele voorbeelden van inspirerende initiatieven voor hulp aan kwetsbare mensen
Platform om hulpaanbod en hulpvraag bij elkaar te brengen
Vijf studenten hebben een platform opgezet om hulp aan te bieden en hulp te vragen. Zij koppelen dit vervolgens aan elkaar. Kent of bent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Of wilt u juist anderen helpen?
> Meld u aan voor hulp
Bezoek verpleeghuis toch mogelijk met parlofoon
Wat een mooi idee van dit verpleeghuis! Met een deurintercom geïnstalleerd bij een raam kunnen bewoners toch nog bezoek krijgen, ondanks de coronamaatregelen.
> Bekijk de video
Hartverwarmend: belactie én telefoonlijn voor ouderen
Stichting Stadshelden de actie ‘Heel Groningen belt’ begonnen. Jongeren bellen tijdens de corona-crisis af en toe met ouderen. Ook zijn er diverse telefoonlijnen waar ouderen naartoe kunnen bellen voor een luisterend oor.
> Lees het artikel
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
U ontvangt deze mail op m.dehoop@welzijnlochem.nl omdat u zich heeft ingeschreven voor nieuws, tips en acties van Alzheimer Nederland.
Twitter   Facebook   Instagram   Linkedin   Youtube
> Doneer nu
-
...