Vol praktische tips, ervaringsverhalen en informatie over dementie Lees online  |  Afmelden
alzheimer nederland Nieuwsbrief februari 2021
Tips om je relatie liefdevol te houden

Met dementie verandert alles, ook de relatie die je als partners met elkaar hebt. Hoe geef je in een zorgrelatie ruimte aan jullie liefde? Er bestaat helaas geen recept voor, maar we hebben wel tips. De tips zijn allemaal ervaringen van mensen die ook met dementie te maken hebben. Laat ze je vooral inspireren. En niet alleen op Valentijnsdag.
> Lees de tips
Eerste genetische oorzaak semantische dementie gevonden
Onderzoekers van het Erasmus MC Alzheimer Centrum hebben de eerste genetische oorzaak ontdekt van semantische dementie. Ze vonden een genetische afwijking in het brein van twee overleden patiënten met deze ziekte. Er was echter iets heel bijzonders aan de hand. Prof. dr. John van Swieten en dr. Jeroen van Rooij vertellen over hun ontdekking.
> Lees het interview
2020 in het kort
2020 was voor iedereen een heftig jaar, maar ondanks corona lieten we elkaar niet los. Samen zorgen we voor vooruitgang. Alzheimer Nederland zet zich in voor een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten. Benieuwd wat Alzheimer Nederland het afgelopen jaar allemaal heeft gedaan? Bekijk dan onze video over 2020.
> Bekijk de video
Moet de familie toestemming geven voor de coronavaccinatie?
Het korte antwoord op deze vraag is: Ja, als je naaste niet meer zelf kan beslissen. Voor het coronavaccin is aparte toestemming nodig van de wettelijk vertegenwoordiger of naaste familie. Het verpleeghuis moet je hierover informeren en een toestemmingsformulier sturen. Wil je meer weten en heb je meer vragen? Lees dan de veelgestelde vragen op dementie.nl.
> Lees de veelgestelde vragen
Stand van zaken medicijnonderzoek
We wachten met spanning op medicijnen tegen dementie. Maar het duurt vaak lang voor we weten of die ‘doorbraak’ in een lab ook leidt tot een veilig en werkzaam medicijn voor patiënten. Kranten en websites zijn meestal net zo ongeduldig. Ze plaatsen berichten over ‘hoopvol’ nieuw onderzoek alsof het medicijn volgende maand al in de apotheek ligt. In een nieuwe serie geven we je regelmatig een update over medicijnen waarover berichten in de media verschenen.
> Bekijk de update
Winactie: verguld Vergeet-mij-niet-hangertje ♥
Speciaal voor Valentijnsdag verloten we maar liefst tien vergulde Vergeet-mij-niet-hangertjes (t.w.v. 25 euro). Leuk voor jezelf of om cadeau te geven aan iemand die je dierbaar is. Je kunt nog tot en met woensdag 10 februari deelnemen aan deze actie. De winnaars ontvangen het vergulde Vergeet-mij-niet-hangertje zo snel mogelijk. Doe je mee?
Veel succes!
> Ja, ik wil kans maken
Iedere week een gedicht in je mail
Gedichten bieden troost, herkenning en soms een glimlach op je gezicht. Veel mensen schrijven gedichten om hun gedachten en gevoelens over dementie te uiten. Die gedichten plaatsen we in onze gratis, wekelijkse Gedichtennieuwsbrief via de e-mail. Voor even dat ene momentje voor jezelf. Gun jezelf iedere week zo’n moment en meld je nu aan voor onze Gedichtennieuwsbrief.
> Meld je nu aan
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
Je ontvangt deze mail op jeantien.brugma@planet.nl omdat je je hebt ingeschreven voor nieuws, tips en acties van Alzheimer Nederland.
Twitter   Facebook   Instagram   Linkedin   Youtube
> Doneer nu
-
...