Vol praktische tips, ervaringsverhalen en informatie over dementie Lees online
  |  Afmelden
alzheimer nederland Nieuwsbrief april 2021
Het is bijna Moederdag ♥ 

Op zondag 9 mei is het Moederdag. Dat duurt nog even, maar toch hebben we alvast wat tips verzameld om moeders op deze dag extra in het zonnetje te zetten. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere cadeaus en ontroerende films om samen te kijken.
Nieuw: bijzonder cadeautje voor Moederdag
Geef dit jaar met Moederdag een cadeautje met betekenis: een lief setje met twee Ik-vergeet-je-niet-armbandjes. Eén voor haar en één voor jou, of om zelf te dragen. Een mooi symbool voor jullie onvergetelijke herinneringen. ♥ Bestel dit unieke cadeautje nu voor maar 7 euro (inclusief verzendkosten).
> Bestel het Moederdagcadeau
Helpt een handje noten tegen dementie?
Noten eten is gezond. Het Voedingscentrum beveelt een handje noten (25 gram) per dag aan. Het verlaagt je LDL-cholesterol en dat is goed voor je bloedvaten. Ook leveren noten nog andere goede voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en onverzadigd vet. Maar kunnen nootjes ook dementie voorkomen? Dat meldde de Margriet in januari van dit jaar. Wat is daar van waar?
> Bekijk het antwoord
Goeie vraag: ‘Mijn moeder vergeet steeds haar sleutels, wat nu?’
‘Mijn moeder vergeet steeds haar sleutels. Daardoor moeten we te vaak een beroep doen op buren. Wat kunnen we doen om het makkelijker voor haar te maken zonder dat zij zich betutteld voelt?’ Op dementie.nl geeft ergotherapeut Jacolien de Haan een aantal praktische tips die daarbij kunnen helpen. 
> Lees de tips
De mooiste boeken en films voor Moederdag
Ken je een mantelzorger én moeder? Geef haar dan voor Moederdag een mooie roman cadeau of kijk samen naar een ontroerende film. Romans zoals Voorbij, voorbij van Clairy Polak of het prachtige debuut van Emma Healy Elisabeth is zoek. Kijk samen naar de film The Notebook op Netflix of Kapsalon Romy via Pathé Thuis. Op dementie.nl vind je nog meer tips en recensies van boeken, films en documentaires. Fijne Moederdag samen!
> Bekijk de tips
Verband duizeligheid na opstaan en verloop alzheimer
Het lijkt erop dat we met behulp van bloeddrukmetingen tijdens opstaan beter kunnen inschatten hoe snel iemand met alzheimer achteruit zal gaan. Dit kan onzekerheid wegnemen en patiënt, familie en arts helpen bij het plannen van de toekomst. We spraken dr. Rianne de Heus, onderzoeker bij het Radboudumc in Nijmegen, over haar onderzoek hiernaar.
> Lees het interview
Breng je stem uit voor de talentprijs van Alzheimer Nederland: de Young Outstanding Researcher Award
De Young Outstanding Researcher Award is een talentprijs voor jonge onderzoekers die uitzonderlijke wetenschappelijke prestaties combineren met grote maatschappelijke relevantie op het gebied van dementie in Nederland. De vier genomineerden zijn: dr. Janet MacNeil Vroomen, dr. Lizzy Boots, dr. Hanneke Rhodius-Meester en dr. Rens Brankaert. Naast de award ontvangt de winnaar 100.000 euro om dementieonderzoek voort te zetten. Op wie stem jij?
> Breng je stem uit
Vernieuwde brochure Dementie op jonge leeftijd
In Nederland zijn naar schatting 15.000 mensen met dementie jonger dan 65 jaar. Dementie op jonge leeftijd is moeilijk vast te stellen. De signalen worden vaak niet herkend. In onze nieuwe digitale brochure lees je over de symptomen en de diagnose. Ook tips voor omgaan met dementie op jonge leeftijd, wat je moet regelen en waar je terechtkunt voor hulp en advies, staan erin. 
> Download de brochure via onze website
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
Je ontvangt deze mail op heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl omdat je je hebt ingeschreven voor nieuws, tips en acties van Alzheimer Nederland.
Twitter   Facebook   Instagram   Linkedin   Youtube
> Doneer nu
-