TenderNed
15 oktober 2020
Online lezen  |  Afmelden
In deze nieuwsbrief vindt u informatie over TenderNed en aanbesteden. Afhankelijk van uw instellingen krijgt u berichten voor ondernemers, aanbestedende diensten, of allebei. U kunt zelf uw voorkeuren wijzigen.
Soms problemen met Safari browser
U kunt TenderNed gebruiken op Google Chrome,
Mozilla Firefox, Microsoft Edge Chromium of Safari. Toch merken we dat een enkele gebruiker problemen ervaart bij het gebruik van Safari. We adviseren u daarom bij problemen een van de andere browsers te gebruiken.
Ondernemers
Update: modernisering van TenderNed
We zijn nog steeds bezig met het moderniseren van TenderNed. Momenteel zijn we halverwege de schermen voor aanbestedende diensten. Voor ondernemers worden de laatste schermen in 2021 aangepast. Dit betreft onder andere het aankondigingenplatform, persoonlijke instellingen en persoonlijke berichten. Tot die tijd komt u zowel nieuwe als oude schermen tegen.
Bekijk alle gerealiseerde vernieuwingen
Veelgevraagd aan de Servicedesk
“Hoe werkt eHerkenning?”
Als ondernemer logt u in op TenderNed met het
eHerkenningsmiddel van uw bedrijf. Een eHerkenningsmiddel is persoonlijk en gekoppeld aan één onderneming. Alle mensen die namens uw bedrijf moeten kunnen inloggen hebben een eigen eHerkenningsmiddel van uw bedrijf nodig. Wijzigt er iets aan uw eHerkenningsmiddel, dan moet u het opnieuw koppelen aan TenderNed.
Lees meer over eHerkenning gebruiken
Nieuwe gebruikers bij een onderneming krijgen rol Procesleider
Vanaf volgende maand krijgen nieuwe gebruikers bij een onderneming die al geregistreerd is, de rol van Procesleider. Hierdoor kunnen zij direct actief handelen namens die onderneming. Om toegang te krijgen tot lopende aanbestedingen moet de procesleider nog wel worden toegevoegd aan het aanbestedingsteam. Is de onderneming nog niet geregistreerd in TenderNed? Dan krijgt de nieuwe gebruiker die zich registreert tegelijk met de nieuwe onderneming de rol van Lokaal beheerder.
Lees meer over gebruikers en rollen
Twee berichtenboxen in TenderNed
TenderNed heeft twee berichtenboxen. Alle persoonlijke berichten ontvangt u via de algemene berichtenbox, die u rechtsonder in het menu onder Berichten vindt. Dit zijn bijvoorbeeld systeemmeldingen, uitnodigingen, of updates en attenderingen bij aanbestedingen. Daarnaast kunt u zelf berichten sturen en ontvangen in een specifieke aanbesteding. Deze aanbestedingsberichten vindt u in het dashboard van een aanbesteding onder het tabblad Aanmelding/Inschrijving.
De tip van
“Zorg dat er altijd een actieve lokaal beheerder aanwezig is.”
Jan Edens, medewerker TenderNed Servicedesk
We worden vaak gebeld door mensen die vastlopen, omdat
ze bepaalde handelingen niet kunnen uitvoeren. Dan blijkt dat er geen lokaal beheerder aanwezig is. En sommige zaken kunnen alleen worden gedaan door iemand met die rol. Zoals het wijzigen van rollen en het accepteren van een uitnodiging voor een onderhandse procedure. Zorg dus dat er altijd een lokaal beheerder is en geef minimaal twee mensen de autorisatierol lokaal beheerder. Zo kan uw aanbesteding gewoon doorgaan, ook bij ziekte of vakantie van een collega.
Bekijk meer tips
Aanbestedende diensten
Voortgang modernisering TenderNed
Zowel het uiterlijk als de werking van de applicatie worden momenteel stap voor stap onder handen genomen. We hebben al een flink aantal schermen vernieuwd: bijvoorbeeld de inlogschermen, mijn aanbestedingen, vraag en antwoord, berichten binnen een aanbesteding, selectiecriteria, eisen, gunningen en gunningscriteria. Naar verwachting is de modernisering midden volgend jaar klaar. Tot die tijd komt u zowel nieuwe als oude schermen tegen.
Bekijk alle gerealiseerde vernieuwingen
Geen procedure starten na een marktconsultatie?
Als u na een marktconsultatie via TenderNed besluit geen aanbestedingsprocedure te starten in hetzelfde dossier, dan verplaatst u de consultatie naar het tabblad Afgerond. U publiceert dus geen vroegtijdige beëindiging. TED accepteert een vroegtijdige beëindiging niet als u de marktconsultatie Europees heeft aangekondigd, en er geen aanbestedingsprocedure aan vooraf is gegaan.
Bekijk de handleiding Marktconsultatie via TenderNed
Webinar terugkijken: Marktbenadering op basis van aanbestedingsdata
Digitaal aanbesteden levert veel waardevolle data op.
Maar hoe haalt u de data uit TenderNed en wat leidt u eruit af? Gemeente Utrecht startte dit jaar met het analyseren van haar aanbestedingsdata. Bekijk hoe ze dit aanpakken, hoe je data beschermt en welke eerste inzichten het oplevert.
Bekijk de video
Twee berichtenboxen in TenderNed
TenderNed heeft twee berichtenboxen. Alle persoonlijke berichten ontvangt u via de algemene berichtenbox, die u rechtsonder in het menu onder Berichten vindt. Dit zijn bijvoorbeeld systeemmeldingen, uitnodigingen, of updates en attenderingen bij aanbestedingen. Daarnaast kunt u zelf berichten sturen en ontvangen in een specifieke aanbesteding. Deze aanbestedingsberichten vindt u op het dashboard van een aanbesteding onder Communicatie en vervolgens Berichten.
Uw aankondiging in het Engels publiceren
Kiest u voor Engels als taal van de aankondiging en wordt de aanbesteding ook op TED (Tenders Electronic Daily) gepubliceerd? Voer dan álle tekst in het Engels in. Dus ook de eisen en criteria. TED hanteert strenge regels op het gebied van taaluniformiteit en weigert publicaties als meer talen door elkaar worden gebruikt. Dit geldt overigens ook wanneer u in het Nederlands aankondigt. Gebruik dan zo min mogelijk Engelse woorden.
Lees meer over een aanbesteding aanmaken
De tip van
“Maak uw documenten toegankelijk”
Kristian Mul, Productmanager Digitoegankelijk en Samenwerkende Catalogi bij Logius
Pdf-documenten die u publiceert op een website moeten
toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Dat is tegenwoordig een wettelijke verplichting. Dit geldt ook voor documenten die u openbaar publiceert op het TenderNed aankondigingenplatform. Vanuit DigiToegankelijk adviseren wij organisaties om helemaal geen pdf’s meer online te zetten. Maar als het echt niet anders kan, dan zijn er manieren om ze toegankelijk te publiceren. Doe dat wel meteen vanaf het begin, want achteraf repareren is bijna niet te doen.
Bekijk meer tips
Aanbestedingsnieuws van PIANOo
Bekijk meer aanbestedingsnieuws
Volg ons
     t  in    
Contact




E-mail opties
...